Nokkoskeitto - opiskelijan halpa superruoka
Suomen luonto tarjoaa vähän kasveja, joiden ravintoarvo on kalorimääräisesti merkittävä. Mausteeksi ja höysteeksi löytyy vaikka mitä, mutta harva kasvi kelpaa pääruoan raaka-aineeksi.
Nokkonen on tässä suhteessa poikkeus. Nokkonen on täysin ylivertainen raaka-aine verrattuna markettien salaatteihin ja muihin vihreisiin kasviksiin, ja sitä kasvaa meillä käytännössä koko maassa. Tunkiolta sitä ei kuitenkaan kannata poimia.
Nokkoskeitto on uskomattoman hienoarominen ruoka. Ja annoksen hinta ei päätä huimaa, sillä 3-4 lautasellista syntyy alle kahdella eurolla.
Nokkonen on tässä suhteessa poikkeus. Nokkonen on täysin ylivertainen raaka-aine verrattuna markettien salaatteihin ja muihin vihreisiin kasviksiin, ja sitä kasvaa meillä käytännössä koko maassa. Tunkiolta sitä ei kuitenkaan kannata poimia.
Nokkoskeitto on uskomattoman hienoarominen ruoka. Ja annoksen hinta ei päätä huimaa, sillä 3-4 lautasellista syntyy alle kahdella eurolla.
Nokkoskeiton ainekset
- Pakastepussillinen nokkosia
- 2 perunaa
- 1 sipuli
- 2 liemikuutiota
- 1dl creme fraichea
- Mausteeksi yrttisuolaa, kirveliä, karhunlaukkaa, tai muita yrttejä
- Noin 1.5 litraa vettä
Nokkoskeiton valmistus
- Pilko perunat ja sipuli, ja laita ne kiehumaan veden kanssa
- Huuhtele nokkoset parilla litralla kiehuvaa vettä. Tämä on tärkeä työvaihe, sillä näin nokkosista lähtee väkevä maku ja liika typpi pois.
- Lisää liemikuutiot, ranskankerma ja mausteet.
- Anna kiehua kunnes perunat ovat pehmeitä. Käytä sauvasekoitinta keiton silottamiseen.
- Tarjoillessa kaada päälle oliiviöljyä tai tryffeliöljyä ja vaikkapa persiljaa
Aterian hinta: 1.50 euroa / 4 annosta
Kommentit
Lähetä kommentti