Sydäntä hykerryttävä Snickers-pirtelö

Kirjoittelin joku aika sitten maapähkinävoi-pinaatti-pasta -reseptin ja sain sitten kuulla huutia siitä, että ihmisiltä oli jäänyt ylimääräinen maapähkinävoi käyttämättä. Ymmärrän kyllä, että se ei ole sellaisenaan kaikkien mieleen, joten ajattelin kehitellä tavan päästä maapähkinävoista tehokkaasti eroon.

Vastaus on Snickers -pirtelö. Jos tämä ei maistu, niin sitten on suussa vikaa.

Tarvitset (3 annosta):

 • 0.5 litraa vaniljajäätelöä
 • 0.5 litraa maitoa
 • 2 isoa ruokalusikallista maapähkinävoita
 • 1-2 ruokalusikallista kaakaojauhetta
Valmistus:
 • Kaikki vaan tehosekoittimeen ja menoksi! Anna sekoittua pari minuuttia.
Hinta: n. 2 euroa / litra.

Lopputuloksena on aivan käsittämättömän herkullinen, yllättävän virkistävä, ja pelottavan energiatiheä lopputuote! Pirtelö muistuttaa maultaan eittämättä Snickers-patukkaa, mutta kummallisessa nestemäisessä muodossa. Tätä ei kuitenkaan kannata ihan joka päivä juoda, tai sitten kannattaa pitää lekurin numero käden ulottuvilla.

Kuva: CC Britt Renee

Kommentit

 1. Tahdon tehosekoittimen erittäin huonostivarusteltuun keittiööni... rakastan snickersejä, mutta koen aina syyllisyyttä (rahan tuhlauksen lisäksi) ilmeisistä eläinkokeista, jota Mars-yhtiö harjoituttaa.

  Toisaalta mietin aina auttaako mikään kerran vuodessa ostamani snickerspatukan ostamatta jättö, kun se on niin vähäinen määrä, ja kaiken lisäksi olen varma että luultavasti melkein kaikki käyttämäni tuotteet ovat jollain tapaa osallisia johonkin ikävään...

  Vaikeita nämä eettiset kysymykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellurei! Tämä resepti onkin siitä hyvä, että voi jättää kaikki nämä eettiset kysymykset väliin ja tehdä vaan pirtelöä suoraan raaka-aineista! :)

   Itse vältän eettisen kuluttamisen ongelmat suurelta osin sillä, että ostan pelkästään raaka-aineita ja vältän kyseenalaisista maista tulevia tuotteita. Mutta kyllä se vaikeaa. Kaikki kulutus on loppujen lopuksi kulutusta - ainoa tapa olla aidosti luomu on varmaankin mennä metsään ja syödä marjoja. =)

   Poista
 2. Oli kyllä aika huisin hyvää! :P

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Soijapalarisotto - 2 annosta