Kanttarellikeitto - sienikeittojen aatelinen
Ruotsissa saa kaupasta edullisia kantterelleja säilykemuodossa, joten ajattelin taikoa aineksista herkullisen keiton. Joillakin on myös mahdollisuus käyttää itse poimittuja sieniä. Hienoista raaka-aineista huolimatta reseptin hinta pysyy yllättävän alhaisena. Ja tämä, jos mikä, tekee vaikutuksen tyttöystävään. Jopa asuntolani nirso ranskalaisasukki myönsi sienikeittoni olevan erinomaista!
Hinta: 2 annosta n. 2.50€ - 1 annos n. 1.25€
Tarvitset:
Hinta: 2 annosta n. 2.50€ - 1 annos n. 1.25€
Tarvitset:
- Nokare voita
- 1 pieni/keskikokoinen sipuli
- Pieni tölkki kanttarelleja tai suppilovahveroita
- 4 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoa
- Noin 50 grammaa vuohenjuustoa, brietä tai Camenbertia - myös halvat juustot käyvät, tarkasta vaikkapa Lidlin valikoima
- Mustapippuria ja suolaa
- Loraus kermaa
Valmistus:
- Hienonna sipuli, valuta/puristele ja hienonna sienet
- Kuumenna kattilassa runsas nokare voita, kuullota sipuli. Lisää sienet ja anna liian nesteen haihtua pois.
- Sekoita vesi ja vehnäjauho hyvin vaikkapa suuressa lasissa. Lisää kattilaan. Muista sekoittaa keittoa tasaisesti.
- Kun keitto alkaa kiehua, lisää sekaan brie, vuohenjuusto tai Camenbert. Juusto on tämän keiton sielu.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä tovi kasaan - tähän ei mene kuin pari minuuttia.
- Lopuksi sotke sekaan loraus kermaa, kaura- tai soijakermaa.
Tarjoile krutonkien kera. Koko keiton valmistamiseen menee alle 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti