Raparperikiisseli
On jälleen aika alkukesän herkkujen. Monella takapihalla ja puutarhan kulmalla kasvaa suurilehtisiä ja raakana kirpeän makuisia raparpereita. Valmis kiisseli on kuitenkin herkku, joka monessa lähteessä luokitellaan gourmet-luokkaan. Omista tarpeista valmistetun kiisselin hinta on hämmentävän halpa, mutta jos joudut ostamaan raaka-aineen esimerkiksi torilta, nousee hinta vähäsen.
Tarvitset:
Valmistus:
Kiisselistä tulee herkullinen jälkiruoka kun se tarjoillaan oikein. Itse tarjoilin kyseistä litkua YO-juhlissani upeista savulasiastioista, kauniin servetin kera ja höystettynä kinuskikermavaahdolla. Kuulostaako edelleenkin arkiselta?
Tarvitset:
- Kattilallisen pilkottua rapaperia
- 1/4 kattilallista vettä
- Fariinisokeria ja sokeria maun mukaan
- Perunajauhoa suurustamiseen (oikea määrä riippuu valmistettavan annoksen suuruudesta, katso annostelu paketin kyljestä)
Valmistus:
- Lisää kattilaan vesi ja raparperit
- Kiehauta aivan hetki - raparperit "muussaantuvat" hetkessä.
- Riko raparperien rakenne vispaamalla vaikkapa kauhalla, lastalla tai vispilällä.
- Lisää sokeria maun mukaan, sokeria kuluu suhteellisen runsaasti.
- Sekoita oikein annosteltu perunajauho tilkkaan kylmää vettä.
- Sekoita perunajauho "nauhana" raparperin joukkoon ja anna kiehahtaa.
Kiisselistä tulee herkullinen jälkiruoka kun se tarjoillaan oikein. Itse tarjoilin kyseistä litkua YO-juhlissani upeista savulasiastioista, kauniin servetin kera ja höystettynä kinuskikermavaahdolla. Kuulostaako edelleenkin arkiselta?
Kommentit
Lähetä kommentti