Papupata - terveellinen ja nopea ruoka
Pavut olivat yksi suomalaisen keittiön kulmakivistä vuosisatojen ajan. Milläpä muullakaan sitä suota olisi jaksanut kuokkia? Mutta sittemmin papujen käyttäminen päivittäisessä ruoassa on harmillisesti vähentynyt.
Moni ehkä ajattelee, että pavut eivät ole erityisen maukkaita..? Itselle on kouluruoasta jäänyt monesti mieleen, että pavut ovat tylsiä. Tämä johtui ihan täysin virheellisestä maustamisesta.
Yksi, ihan tosiperäinen, ajatus on papujen aiheuttamat ilmavaivat. Sen takia papuruokaa ei kannata syödä hurjia määriä saman tien vaan annos kannattaa tarjota vaikkapa tuoreen leivän kera.
Papupata on todella ravinteikasta ja tasapainoista kunnon kotiruokaa. Tämä myös valmistuu noin varttitunnissa alusta loppuun.
Papujen maustamisessa avainasemassa ovat fenkoli, anis, ja kumina. Nämä mausteet saavat papujen aromit esiin ja myös auttavat papujen sulatuksessa sekä vähentävät mahdollisia ilmavaivoja.
Moni ehkä ajattelee, että pavut eivät ole erityisen maukkaita..? Itselle on kouluruoasta jäänyt monesti mieleen, että pavut ovat tylsiä. Tämä johtui ihan täysin virheellisestä maustamisesta.
Yksi, ihan tosiperäinen, ajatus on papujen aiheuttamat ilmavaivat. Sen takia papuruokaa ei kannata syödä hurjia määriä saman tien vaan annos kannattaa tarjota vaikkapa tuoreen leivän kera.
Papupata on todella ravinteikasta ja tasapainoista kunnon kotiruokaa. Tämä myös valmistuu noin varttitunnissa alusta loppuun.
Papujen maustamisessa avainasemassa ovat fenkoli, anis, ja kumina. Nämä mausteet saavat papujen aromit esiin ja myös auttavat papujen sulatuksessa sekä vähentävät mahdollisia ilmavaivoja.
Papupadan ainekset
- 2 perunaa
- Purkki pinto/borlotti-papuja, tai muita papuja
- 1 rkl voita tai ruokaöljyä
- 1 litra vettä
- Yrttisuolaa ja kasvisliemikuutio
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- Valkopippuria
- Tuoreita yrttejä tarjoiluun: korianteria, persiljaa ja ruohosipulia
Papupadan valmistus
- Pilko perunat pieniksi kuutioiksi
- Kaada papupurkista ylimääräinen liemi ja lisää pavut kiehumaan perunoiden kanssa
- Lisää voi ja mausteet, mutta vältä liiallista suolaamista varsinkin alkuvaiheessa
- Anna keittyä kunnes perunat ovat pehmeitä
- Tarjoile tuoreiden yrttien kera - ne keventävät annosta
Hinta: 1-2 euroa / kaksi annosta
Kiitos tämän herkullisen ja edullisen reseptin jakamisesta! Edes edullisimman hinnan ruokalat eivät voi ylpeillä sellaisella hintalapulla discountler.com
VastaaPoista