torstai 18. heinäkuuta 2013

Tee itse edullinen, punainen pestokastike

Ilman pestoa ja pastaa olisivat opiskelijat kuolleet sukupuuttoon jo vuosia sitten. Pesto on kuitenkin harmillisen arvokasta, sillä vihreä pesto maksaa vähintään 2.50€ ja punainen pesto on vain hieman edullisempaa. Mutta olisihan se mukavaa jos pestosta voisi nauttia edullisemminkin, ja samalla tietää mitä suuhunsa laittaa. Eilen illasta palasin pitkän päivän jälkeen nälkäisenä kotiin ja tarvitsin nopeasti jotain syötävää. Ajattelin kokeilla peston tekemistä kotikonstein, niistä aineista mitä kaapista löytyy ja lopputulos oli fantastinen!

Tarvitset:

  • 100g tuubi tomaattipyreetä
  • Merisuolaa
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 rkl kuivattua parmesaanijauhetta
  • Runsaasti kuivattuja yrttejä - esim. Herbs de Provence
  • Mustapippuria
  • Tilkka sitruunamehua säilöntäaineeksi

Valmistus:

  1. Sekoita ainekset keskenään - tarjoile leivän, pastan tai vaikkapa burgerin kera!
  2. Halutessasi voit lisätä sekaan muutaman saksanpähkinän ja sekoittaa peston sauvasekoittimella. Pähkinä antaa mukavaa makua ja kaivattua sakeutta.

Hinta:
Itse valmistin pestoa n. 150 grammaa ja hintalapuksi jäi n. 0.70 euroa.

Vinkki:
Edullista tomaattipyreetä saa Lidlistä; 200g tuubi maksoi vain n. 50 senttiä.

Kuva: CC Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti