Hapankaalipata

Katastrofin ainekset ovat ilmassa kun sanat hapankaali ja kaalipata muotoillaan yhdeksi värssyksi. Kuulin tästä reseptistä kuukausi sitten ja olen siitä lähtien hullun professorin raivolla odottanut tilaisuutta päästä kokeilemaan lajiketta. Totaalisena yllätyksenä tuli kuinka herkullinen, raikas, edullinen ja helppo ruokalaji hapankaalista tehty pata on! Itse en suostunut lapsena syömään hapankaalia - tai kaalilaatikkoa - juuri koskaan, mutta aikuistuttua makuaisti on tässä suhteessa hienostunut. Hapankaalipadasta tulee varmasti pysyvä osa meidän keittiöömme - ainakin niin pitkään kun naapurit eivät valita kaalin tuoksusta vuokraemännälle.


Tarvitset:

  • 1 prk hapankaalia
  • 5-6 perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 prk papuja - esim. kidney-papuja
  • Suolaa, pippuria ja kuminaa
  • (Pekonia tai paistiliha)
Valmistus:
  1. Pilko valkosipulinkynnet, kuori ja kuutioi perunat
  2. Kuumenna öljyä kattilassa, kuullota valkosipuleita ja perunoita hetki öljyssä
  3. Lisää huuhdellut pavut ja hapankaali
  4. Lisää ripaus suolaa, n. teelusikallinen kuminaa (joka legendan mukaan vähentään kaalista syntyviä ilmavaivoja) ja hippunen pippuria
  5. Anna hautua erittäin matalalla lämmöllä kannen n. tunnin verran. Lisää vettä tarvittaessa pataan. Lopputulos saa olla jotain padan ja keiton välimaastosta.
  6. Katkaise n. tunnin kypsennyksen jälkeen virta liedeltä, mutta jätä pata vielä liedelle. Perusvirhe on syödä pata sellaisenaan vaikka ruoan aromit eivät ole vielä vetäytyneet ja imeytyneet kypsiin perunoihin.
Vinkki:
  • Tämä ruoka paranee kun sen antaa vetäytyä rauhassa vaikka yön ylitse. Toinen vaihtoehto on valmistaa pata aamulla ja nauttia se illalla töistä tullessa.
  • Jos haluat lisätä ruokaan lihaa, voit ensin ruskistaa hienoksi pilkotut lihat pannussa ja lisätä ne padan sekaan. Tämä tuo ruokaan aivan uuden ulottuvuuden.
  • Pata maistuu parhaalta juustovoileivän kera. Kasvisannosta nauttiessa jää muuten kaipaamaan rasvaa ja proteiinia.
Hinta: 2€ (n. 4 annosta) eli n. 0,50€ per annos

Kuva (cc): vxla

Kommentit

  1. Onpa mukava blogi! Selkeä ja raikas ulkoasu, joka houkuttelee lukemaan. Ja jakamasi reseptit ovat hyvin käyttökelpoisia, monta uutta ruokakokeilua on tiedossa!

    Pimun emäntä

    VastaaPoista
  2. Moikka ja tervetuloa herkuttelemaan!

    Onpas kiva kuulla näin mukavaa palautetta. Olen koettanut viimeisen kuun aikana hieman siistiä ulkoasua, sillä entinen oli vähän vaikeasti navigoitava. Mukava huomata, että edes hiukan olen tässä edistynyt ;)

    PS: Uusia reseptejä on tulossa lähipäivinä, joten kannattaapi tulla uudestaankin ;)

    VastaaPoista
  3. Myönnettään etten voi sietää kaalilaattikoa vaikka ikää on tullut lisää! Mutta hapankaali kuuluu herkkuihin! Siitä saa ihanan säväytyksen happamuutta<3 Ja tää resepti kyllä pistetään kokeilemisen myötä talteen! Kuulostaa ihanalta! :)

    Nietzu
    nietzu.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla.

      Itse olen laitellut tätä viimeaikoina pakasteen peruna-sipuli-sekoituksen avulla, mikä säästää tosi paljon aikaa ja vaivaa!

      Poista
  4. Kiinnostaisi tietää mistä muka saa noi ainekset alle 5e? Hapankaali ei edes venäläisessä (jossa tehdään paljon hapankaalista ruokaa) kaupassa oo alle 3 euroa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! S-Marketista saa Kühnen hapankaalia säilyketölkissä, 1.80€ ja Lidlistä saa hapankaalia about samaan hintaan.

      Poista
  5. Miten isoja noiden hapankaali ja papupurkkien tulee olla? Niitä on niin monenkokoisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anna! Itse käytin muistaakseni semmoista 800g hapankaalipurkkia + normaalia 400g tölkkiä papuja. Se ei ole ihan niin justiinsa - riippuu omasta mausta :) Lopputulos maistuu hapankaalilta joka tapauksessa ;)

      Poista
  6. Kuinka paljon valmistusaika lyhenee, jos käyttää peruna-sipulisekoitusta pakasteesta? (oletan siis, että perunat kypsyy nopeammin, eikä aika lyhene vain pilkkomisen osalta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo - ne todella kypsyy nopeammin. Muistaakseni valmistusaika saattoi pudota jopa puoleen. Mutta tää pata maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä eli yön yli levättyään - valmistusaikaa menee siis joka tapauksessa sen 12 tuntia ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Intialainen dal -kastike

Tee itse "Oivariiniä" vastaavaa rasvalevitettä - edullinen ja terveellinen vaihtoehto