keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Alkupalat juhlaan - herkullinen crostini hernepestolla

Löysin joulun alla jostakin sisustuslehdestä reseptin herkulliselle hernepestolle. Lehti on jo hävinnyt, joten kirjoitan reseptin ulkomuistista. Nämä herkulliset alkupalat valmistuvat aivan hetkessä ja ovat terveellisiä, herkullisia ja puoli-ilmaisia. Tämä sopii hienosti illanviettoihin ja juhliin. Pestolla koristellut crostinit ovat myös yllättävän ruokaisia, sillä pähkinät, herneet ja juusto ovat täyttäviä sekä ravinnerikkaita.



Tarvitset:
2 dl sulatettuja pakasteherneitä
1-2 rkl parmesaania
1-2 rkl cashew-pähkinöitä
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä
(Yrttejä, kuten persiljaa tms.)

Crostineita varten tarvitset:
1 kpl patonki
Oliiviöljyä

Peston valmistus:
  1. Mittaa ainekset kulhoon
  2. Sotke sauvasekoittimella
  3. Lisää öljyä sopivan rakenteen saamiseksi
Crostinien valmistus:
  1. Leikkaa patonki n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi
  2. Voitele patonkiviipaleet oliiviöljyllä
  3. Paahda patonkiviipaleet 175 asteessa  kullanruskeiksi ja rapsakoiksi
  4. Annostele pesto kypsien crostinien päälle, koristele haluammallasi tavalla
Voit valmistaa peston jo etukäteen odottamaan ja sitten vain latoa täytteet crostinien päälle kun on tarve. Samalla idealla voi tehdä vaikka minkälaisia pestoja aurinkokuivatusta tomaatista, maissista ja vaikka mistä.

Annoksen hinta: n. 3 euroa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti