Brittiläistyyppinen aamiainen - terveellinen versio

Brittiläinen aamiainen pekonin kera on klassikko - mutta rasvaiset makkarat, veripannukakut ynnä muut eivät ole erityisen hyväksi ihmiskeholle. Pienin muutoksin syntyy edullinen ja ravinteikas aamiainen - joka täyttää isommankin tarpeen.

Kananmunassa ja pavuissa on runsaasti hyviä proteiineja - leivästä saat kuitua, joka pitää sinut kylläisenä pitkään. Juusto tuo annokseen makua ja tomaatti piristää annosta väreillään. Tästä brittiläisestä aamiaisesta on tullut oma suosikkini.

Tarvitset:
4 siivua paahtoleipää
2 kananmunaa
Juustoraastetta

Tarjoile ateria:
Valkoisten papujen tomaattikastikkeella
ja ketsupin kera

Valmistus:

 1. Kaikkein helpoiten aamiasleivät syntyvät leipägrillissä.
 2. Aseta siivu leipää grilliin
 3. Riko kananmuna leivälle
 4. Ripottele juustoraastetta ja laita toinen leipäsiivu päälle
 5. Grilli kiinni ja paistumaan
Annoksen hinta: n. 1.5€

Kommentit

 1. Ootko lämmittänyt noita papuja ja sen sisältämää tomaattikastiketta? Vai ootko ollenkaan käyttänyt papuja vai pelkästään kastiketta? Dippaustyylillä vai miten? Kyselen sen takia kun resepti kuulostaa mielenkiintoiselta ja hyvältä kokeiltavaksi mutta vähän jäi epäselväksi että mites tää menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupasta saa valmiina "Baked Beans" papuja, eli ne ovat kypsennystä vaille valmiit. Olen joskus kokeillut myös aivan valmiita ruskeita papuja ja heittänyt sekaan jotain mausteita ja yllätyin miten vastaava lopputulos oli verrattuna niihin olevinaan aitoihin baked beanseihin. Saman voisi toki tehdä liottamalla papuja ja kypsentämällä niitä paseeratussa tomaatissa - lopputulos on varmasti maukkaampi näin, mutta vaatii pitkät esivalmistelut.

   Poista
  2. Okei, kiitos paljon! Täytynee jokin aamu kokeilla! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Papupata - terveellinen ja nopea ruoka