Onko einesruoasta ravinnoksi?


Tosielämän painajainen. Bloggaajan kesä taittuu paikassa, jossa ruoanlaitto on olennaisesti vaikeutunut. Sen takia joudun tyytymään lähinnä mikrossa valmistettaviin aterioihin ja kammoksumiini einesruokiin. Olematta turhan valikoiva aion vastata kysymykseen onko valmisruoasta ravinnoksi?

Vastaus on... se riippuu. Monet valmistajat, kuten Atria, eivät välttämättä panosta hirveästi raaka-aineiden laatuun. Aamulehti uutisoi siitä, miten Atrian jauhelihapihvit ovat itseasiassa broilerin nahasta ja erotellusta lihasta tehty. On se toki jauhelihaa. Tavallaan. Toisaalta esimerkiksi Saarioinen tuntuu ainakin tuoteselosteiden perusteella panostavan purkkien sisältöön hieman enemmän.

Joskus valmisruokien suolapitoisuuksia on kauhisteltu, mutta ne eivät ole mikään olennainen ongelma nykyään. Lähinnä maun puute - joka johtuu vain ja ainoastaan kunnollisten raaka-aineiden puutteesta - häiritsee purkkiruokaan turvautuvaa opiskelijaa. Mikroateriat ehkä tyydyttävät päivittäisen energiantarpeen, mutta niiden jäljiltä olo on aliravittu. Valmisruoka ei tunnu sisältävän niitä tarpeellisia mikroravintoaineita alkuunkaan.

Einestuotteissa saattaa olla vain parinkymmenen sentin eroja hinnassa, mutta laatu vaihtelee voimakkaasti. Hyvä esimerkki on valmislihapullat, joissa Atrian pullat tuoksuvat omituiselle ja maistuvat lähinnä etäisesti lihalta. Saarioisen pullat maksavat hieman enemmän, mutta niissä on lihaa kolminkertainen määrä. Samanlaisen huomion teki Kuningaskuluttajan ryhmä sokkomakutestissä.

Mitkä ovat omat suosikkini? Tähän saakka positiivisin kokemus on jäänyt Rainbow Vispipuurosta, joka maistuu ihan oikealta puolukkapuurolta. 

Syödäkseen einesruokaa säännölisesti on oltava hullu. Opiskelijahintainen lounas peittoaa valmiit pöperöt mennen tullen, puhumattakaan kotiruoasta. Tästäkin blogista saat runsaasti vinkkejä kuinka voit valmistaa herkullista ruokaa parilla eurolla.

Kuva: Robert Donovan

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Papupata - terveellinen ja nopea ruoka