Hyvää leipää edullisesti, osa 1: Ruisleipä

Edullista leipää voi aina leipoa itse, mutta siihen on totuuden nimissä harvoin aikaa. Kun aika on kortilla ja lompakko tyhjä, moni ostaisi mielellään hyvää leipää kuluttamatta siihen montaa euroa. Leipään pätee usein sääntö, että kallis hinta myös antaa rahalle vastinetta. Onko mahdollista löytää kelvollista leipää halvalla? Kyllä on.

Tummaa leipää ja ruisleipää edullisesti
Pureskeltuani kesän ajan erilaisia leipiä olen havainnut, että Rainbow Ruispalat ovat aivan peittoamatonta leipää. Niissä on ruista 70%, josta 30% on täysjyvää. Lisäksi leivässä on 8,5% kuitua ja siinä on Joutsenmerkki kotimaisuuden takeena. Puolen kilon pussi maksaa naurettavat 1,25€.

Tulipa kamala määrä numeroita. Tuijottamatta pelkkää tuoteselostetta voin sanoa, että leivät myös maistuvat hyvältä. Tarkalleen ottaen ne maistuvat aivan samalta kuin Fazerin ja Vaasan vastaavat leivät - selitys lienee se, että leivät tulevat samasta tehtaasta.

Ensi kerralla vertailen laajemmin vaaleita leipiä, ja koetan löytää halpoja tuotteita laadusta tinkimättä.

Kommentit

  1. Toinen hyvä ja halpa on elosen ruiseväs. 540g/9 kpl pussi maksaa Jyväskylässä ainakin savelan s-marketissa vain 0,95 €. Ruista 50% ja kuitua 7.7 grammaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Zalgo! Erinomainen vihje, tämä lähtee testiin kunhan opinnot jatkuu Jyväskylässä. Elonen taitaa tosiaan lähinnä toimia Keski-Suomen alueella, mutta tässäpä onkin erinomainen vihje siitä että kannattaa aina myös tarkastella paikallisia tuottajia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Papupata - terveellinen ja nopea ruoka