Kanttarellikeitto - sienikeittojen aatelinen

Ruotsissa saa kaupasta edullisia kantterelleja säilykemuodossa, joten ajattelin taikoa aineksista herkullisen keiton. Joillakin on myös mahdollisuus käyttää itse poimittuja sieniä. Hienoista raaka-aineista huolimatta reseptin hinta pysyy yllättävän alhaisena. Ja tämä, jos mikä, tekee vaikutuksen tyttöystävään. Jopa asuntolani nirso ranskalaisasukki myönsi sienikeittoni olevan erinomaista!

Hinta: 2 annosta n. 2.50€ - 1 annos n. 1.25€

Tarvitset:
  • Nokare voita
  • 1 pieni/keskikokoinen sipuli
  • Pieni tölkki kanttarelleja tai suppilovahveroita 
  • 4 dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • Noin 50 grammaa vuohenjuustoa, brietä tai Camenbertia - myös halvat juustot käyvät, tarkasta vaikkapa Lidlin valikoima
  • Mustapippuria ja suolaa
  • Loraus kermaa
Valmistus:
  1. Hienonna sipuli, valuta/puristele ja hienonna sienet
  2. Kuumenna kattilassa runsas nokare voita, kuullota sipuli. Lisää sienet ja anna liian nesteen haihtua pois.
  3. Sekoita vesi ja vehnäjauho hyvin vaikkapa suuressa lasissa. Lisää kattilaan. Muista sekoittaa keittoa tasaisesti.
  4. Kun keitto alkaa kiehua, lisää sekaan brie, vuohenjuusto tai Camenbert. Juusto on tämän keiton sielu.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Keitä tovi kasaan - tähän ei mene kuin pari minuuttia.
  7. Lopuksi sotke sekaan loraus kermaa, kaura- tai soijakermaa.
Tarjoile krutonkien kera. Koko keiton valmistamiseen menee alle 15 minuuttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla