Edulliset urheiluravinteet


Monet opiskelijat harrastavat aktiivisesti liikuntaa ja tärkeä osa esimerkiksi kuntosaliharrastusta on palauttava ravinto. Ilman oikeanlaista ravintoa lihas kun ei kasva ja lihaksen palautumisessa etenkin aminohapot eli valkuaisaineet ovat avainasemassa. Köyhä opiskelija huomaa kuitenkin että a) kauppojen urheiluravinteet ovat hävyttömän kalliita ja b) proteiinipitoiset ruoat ovat myös hintavia.

Näistä saat edullista proteiinia:

Maito: Brittiläisen tutkimuksen mukaan maito on palautusjuomana täysin yhtä tehokas kuin kaupan kallis valmis tuote. Karua, mutta yksinkertaista. Lasi maitoa ei paljoa maksa. Kaseiini on sulavuudeltaan myös erinomainen proteiini ihmisen ruoansulatusta ajatellen.

Muna: Kananmuna on sulavuudeltaan elimistölle yksi parhaiten sulava proteiininlähde. Yhdessä isossa munassa on 6 grammaa hyvää proteiinia ja sen aminahapporakenne on lähes täydellinen.

Raejuusto: Vähärasvaista, vähäsuolaista ja runsasproteiinista. Proteiinirakenne on monipuolisempi kuin kananmunalla. Tutustu tarkempaan ravintosisältöön tästä. Edullista raejuustoa saa milloin mistäkin - proteiinia metsästäessä kannattaa tarkastaa hinta eri kaupoista, sillä purkillisessa saattaa olla hintaeroa helposti 40%.

Maitorahka: Edullinen proteiinin lähde. Valitse maustamaton rahka sillä maustetut rahkatuotteet ovat täynnä sokeria. Mausta itse metsästä poimituilla ja pakastetuilla marjoilla tai purkkihedelmänpalasilla.

Kaikki edellä mainitut tuotteet ovat kerta-annoksina edullisia ja luonnollisia proteiinin lähteitä, toisin kuin markettien teolliset valkuaisaineviritykset, jotka saavat vatsan sekaisin ja munuaiset huutamaan tuskasta.

KUVA: RatRanch

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Papupata - terveellinen ja nopea ruoka