Nopea makaronilaatikko


Makaronilaatikon valmistus kestää tavallisesti noin tunnin verran pitkän kypsentämisen takia - entäpä jos sanoisin että käytännössä saman ruoan voi valmistaa n.15 minuutissa? Tämä onnistuu kun ypsentäminen ehdän hikan uudela tavalla. Koska blogin pitäjä on enimmäkseen kasvisravinnon kannattaja, käytämme jauhelihan sijasta tällä kertaa Quornia (mykoproteiinista tehtyä lihankaltaista tuotetta, jolla on lihaa vastaava proteiinirakenne) - mutta sama resepti sopii myös lihalle. Anoksessa on paljon energiaa, mutta myös runsaasti proteiinia.

Annoksen hinta: alle1.50€

Tarvitset (1 annos):
 • 1.5dl makaronia
 • 1 kananmuna
 • Tilkka maitoa
 • Pieni sipuli
 • Öljyä
 • Jauhelihaa tai Quornia mieleisesi määrä - n. 100g
 • Mausteita lihan/quornin maustamiseen: Jauhelihamaustetta, suolaa, pippuria.
 •  Juustoraastetta
Valmistus:
 1. Laita vesi kiehumaan makaroneja varten. Keitä makaronit runsaassa vedessä johon on lisätty ripaus suolaa. Öljyä ei tarvita pastan keitinveteen.
 2. Pastaa odotellessa kypsennä ja mausta liha/quorn haluamallasi tavalla. Tavan jauhelihamauste soveltuu mukavasti molemmille. Itse käytän kuitenkin erillisiä mausteita, sillä jauhelihamaustepakkauksissa on usein aromivahventeita.
 3. Pilko sipuli hienoksi. Sotke juomalasissa maitotilkka ja muna - lisää munamaitoon mausteita kuten suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä yms.
 4. Pastan kypsyttyä kaada makaronit lävikköön valumaan. Älä kuitenkaan katkaise virtaa levyltä sillä käytämme pastan keittokattilaa vielä seuraavissa vaiheissa.
 5. Lorauta kattilaan tilkkaöljyä ja kuullota sipulihake kattilassa. Lisää sipulin sekaan jauheliha/quorn sekä valutetut makaronit. Sotke.
 6. Nyt sotke sekaan munamaito ja juustoraaste, ja jatka ruoan sekoittamista kunnes munamaito on hyytynyt/kypsynyt toivotulla tavalla.
 7. Tarjoa runsaan ketsupin kera.
Reseptin lopputulos on käytännössä täsmälleen samaa sörsseliä kuin tavan makaronilaatikko, mutta se valmistuu hämmästyttävän nopeasti erilaisen kuumennustavan ansiosta. Ruokaa on myös helppo valmistaa halutun kokoinen annos.

Photo by: norwichnut

Kommentit

 1. Täytyy sanoa, että yllättävän hyvää! Lievästi skeptisenä kokeilin ekan kerran, mutta sittemmin oon kehunu monelle tätä loistavaa tapaa tehdä vanhaa kunnon makaronilaatikkoa :) Kiitos reseptistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Papupata - terveellinen ja nopea ruoka