Raparperikiisseli

On jälleen aika alkukesän herkkujen. Monella takapihalla ja puutarhan kulmalla kasvaa suurilehtisiä ja raakana kirpeän makuisia raparpereita. Valmis kiisseli on kuitenkin herkku, joka monessa lähteessä luokitellaan gourmet-luokkaan. Omista tarpeista valmistetun kiisselin hinta on hämmentävän halpa, mutta jos joudut ostamaan raaka-aineen esimerkiksi torilta, nousee hinta vähäsen.







Tarvitset:

  • Kattilallisen pilkottua rapaperia
  • 1/4 kattilallista vettä
  • Fariinisokeria ja sokeria maun mukaan
  • Perunajauhoa suurustamiseen (oikea määrä riippuu valmistettavan annoksen suuruudesta, katso annostelu paketin kyljestä)


Valmistus:
  1. Lisää kattilaan vesi ja raparperit
  2. Kiehauta aivan hetki - raparperit "muussaantuvat" hetkessä.
  3. Riko raparperien rakenne vispaamalla vaikkapa kauhalla, lastalla tai vispilällä.
  4. Lisää sokeria maun mukaan, sokeria kuluu suhteellisen runsaasti.
  5. Sekoita oikein annosteltu perunajauho tilkkaan kylmää vettä.
  6. Sekoita perunajauho "nauhana" raparperin joukkoon ja anna kiehahtaa.
Vinkki ylioppilas- ja kesäjuhliin:
Kiisselistä tulee herkullinen jälkiruoka kun se tarjoillaan oikein. Itse tarjoilin kyseistä litkua YO-juhlissani upeista savulasiastioista, kauniin servetin kera ja höystettynä kinuskikermavaahdolla. Kuulostaako edelleenkin arkiselta?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Intialainen dal -kastike

Tee itse "Oivariiniä" vastaavaa rasvalevitettä - edullinen ja terveellinen vaihtoehto