Pinaattiohukaiset

Legendan mukaan tutkimuksessa tulleen pilkkuvirheen takia tuotantotiimi valitsi pinaatin Kippari-Kallen superruoaksi. Virheestä huolimatta pinaatti sisältää todella paljon elintärkeitä ravintoaineita ja pinaattia toivoisi näkevän useammin suomalaisessa ruokapöydässä. Se ei makunsa puolesta sukeudu kaikkien suosikkeihin, mutta pinaattiohukaiset tekevät tässä poikkeuksen. Letut ovat helpon valmistuksensa ja edullisuutensa vuoksi monen opiskelijan vakioruokaa. Ohukaisia voi täyttää mielensä mukaan suolaisella täytteellä tai makealla, riippuen siitä syökö lettuja pääruokana vai jälkiruokana.






Tarvitset (yhdelle hengelle):
  • ½ pussia pakastepinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoa - itse käytän luomujauhoja, jotka eivät satunnaisessa käytössä tulee yhtään tavan jauhoja kalliimmiksi
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
Valmistus:
  1. Vatkaa munat rikki kulhossa
  2. Vatkaa sekaan sulatettu pinaatti
  3. Lisää maitoa n. 3 dl
  4. Vatkaa sekaan huolellisesti sokeri, suola ja vehnäjauhot - jauhon tarkkaa määrää on vaikea määritellä, kyseessä on tietyn tuntuman saaminen taikinaan.
  5. Anna taikinan vetäytyä vähintäänkin 30 minuuttia, mieluiten yli tunti, jääkaapissa. Tämä turvottamisen vaihe on olennainen taikinan maun onnistumisen ja taikinan paistettavuuden kannalta.
  6. Paista letut mieluiten hyvällä valurautapannulla ja nokareella voita. Terveystietoinen kokki käyttää pinnoitettua pannua ja rypsiöljyä, mutta tällöin taikinaan kannattaa lisätä ehkä ripaus enemmän suolaa tuomaan makua.
  7. Tarjoile joko makealla (erilaiset hillot, puolukkasurvos) tai suolaisella (esim. erilaiset jauhelihatäytteet) täytteellä.
Kesävinkki:
Korvaa pinaatti kesällä maastosta poimituilla nokkosilla! Kerää nokkoset saasteettomasta paikasta ja käytä mahdollisimman nuoria lehtiä. Lehtiä tarvitaan runsaasti, joten varaa iso astia. Kun lehdet pudottaa kiehuvaan veteen ja nostaa välittömästi siivilällä pois, ne menettävät polttoväkäsensä ja voit käsitellä niitä turvallisesti. Kuumassa vedessä käyttämisen jälkeen hienonna nokkoset leikkuulaudalla ja kokkiveitsellä hienoksi. Käytä täsmälleen pinaatin tapaan.

Tarjoile auringonpaisteessa ja puutarhaan katettuna, kermavaahdon ja puolukoiden kera.

Kommentit

  1. Hei, tuokin tuli tehtyä ja oli hyvää!
    Pitääkin koittaa seuraavaksi nokkosversiota..

    VastaaPoista
  2. Hei, sultahan löytyy hyviä vinkkejä ja kokeiltavia ruokaohjeita tälläiselle opiskelijaelämää aloittelevalle.. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Intialainen dal -kastike

Tee itse "Oivariiniä" vastaavaa rasvalevitettä - edullinen ja terveellinen vaihtoehto