Tomaattinen feta-pasta - 2 annosta

Pasta kuuluu useimpien opiskelijoiden arkiruokaan ja moni ei miellä sitä kovinkaan hienoksi ruoaksi. Esimerkissä käytin 30 sekuntia annoksen koristelemiseen persiljalla ja ripauksella juustoraastetta - pienellä vaivalla tavanomainen ateria muuttui edustavammaksi ja sen nauttiminen oli hauskempaa. Ravintolassa vastaavasta annoksesta saat pulittaa n. 8€ kun itse valmistettuna yhden ruokalijan hinnaksi tulee 0.95€ ja koko annos maksaa noin 1.90€





Tarvitset:
  • 1 purkki tomaattimurskaa (voit valita oman maun mukaan chili-, valkosipuli-, yrtti- tai maustamattoman tomaattimurskan) - itse kokeilin chilimurskaa antamaan vähän potkua
  • 1 dl fetakuutioita (itse käytän aina X-tra salaattikuutioita, jotka ovat laadukkaita ja silti edullisia, sekä säilyvät erinomaisesti - näin kaikkia kuutioita ei tarvitse käyttää kerralla)
  • Mausteita: esim. merisuolaa, oreganoa, basilikaa, valkosipulia, sipulia, persiljaa (itse käytän aina erinomaista pakastekuivattua persiljaa, jota saa mm. LIDListä) - voit käyttää mieltymystesi mukaisia yrttejä. Itse käytin ripauksen kaikkia em. mausteita.
  • Pastaa 2 annoksen verran: Gnochi tai penne -pastat ovat mielestäni tähän valmistustapaan parhaita, mutta voit aivan hyvin käyttää sitä pastaa mitä kaapista löytyy.
Valmistus:
  1. Laita feta-kuutiot siivilään valumaan ja huuhtele niistä kylmällä vedellä ylimääräinen suolaliuos pois - jos käytät itsekuutioitua fetaa, sitä ei luonnollisesti tarvitse huuhdella.
  2. Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää sekaan haluamasi mausteet. Anna murskan keittyä kasaan kohtalaisella lämmöllä jonkun aikaa, sillä murskasta lähtee runsaasti nestettä. Neste ei varsinaisesti pilaa ruoan makua, mutta tekee siitä ärsyttävän vetistä.
  3. Laita pastalle vesi kiehumaan, lisää veden sekaan ripaus suolaa ja ruokaöljyä siinä vaiheessa kun vesi kiehuu. Lisää pasta ja keitä sitä kunnes se on ál dente - eli ei ylikypsää, muttei raakaakaan.
  4. Kaada fetat tomaattimurskan joukkoon kun kastike on keittynyt hieman kokoon.
  5. Siivilöi/valuta pastasta vesi kunnolla pois.
  6. Sotke pasta tomaatti/feta-seoksen kanssa kattilassa.
  7. Tarjoile lautaselle hyvin aseteltuna, lisää pinnalle ripaus juustoraastetta ja koristele persiljalla.
  8. Nauti.

Kommentit

  1. Moi!

    Vaikutatpas ihanan rehdiltä! :) Tämä on kyllä tervetullut blogi-idea.

    Erilaiset tomaattikastikkeet ovat minunkin vakiruokaani. Hinta on opiskelijaystävällinen ja toisaalta olen ihan hulluna kaikkeen tomaattiseen.

    Itse teen tomaattikastikkeeni niin, että aloitan kuullottamalla sipulin ja valkosipulin. Seuraavaksi heitän sekaan yrtit. Ne "heräävät" parhaiten öljyn kanssa, joten maku on vahvempi kuin vasta murskaan lisättäessä. Isältäni olen oppinut, että tomaatti kaipaa kaverikseen ehdottomasti ripauksen sokeria. Väittäisinkin, että sokeri tekee sen jonkin! Sokerin voi toki lisätä vasta tomaattimurskaan, niin ainakin huomaa eron ennen sokeria ja sen lisäämisen jälkeen! Lisäksi lisään 200 grammaa tomaattimurskaa kohden noin yhden ruokalusikallisen omenaviinietikkaa tai balsamicoa (jälkimmäistä äidin keittiössä). Viinietikan kanssa on tosin oltava varovainen. Liian suuri määrä tekee soossista liian etikkaisen.

    Jos käytän fetaa, lisään sen vasta lautaselle, sillä mielestäni ainakin Apetitin feta muuttaa muotoaan eikä makukaan pääse oikeuksiinsa venyneinä fetariekaleina. Kenties käyttämäsi feta toimii eri tavalla. Fetan sijaan käytän usein tonnikalaa (joka on kyllä nykyään hävyttömän kallista) tai ruokalusikallisen tai pari jotakin maitovalmistetta - tuorejuustoa, Rainbow'n ruokakermaa tms. Näin kastikkeesta tulee hiukkasen pehmeämpi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset suuresti kommentista =) Laitan vinkit talteen ja katsotaan jos postaan tänne uuden tomaattikastikkeen joku päivä.

    Itse käyttämäni feta on säilyttänyt erinomaisesti muotonsa, vaikka sen laittaa kuumaan kastikkeeseen. Se toki pehmenee hieman, mutta on mielestäni mukavampaa syödä siten. Itsekkin lorautan kastikkeeseen aina tilkan kermaa / nokareen maustamatonta tuorejuustoa jos sellaista vaan sattuu kaapissa roikkumaan.

    Lisää hyviä kommentteja ja ruokaohjeita saa postitella tänne / mulle sähköpostiin ja lisäilen niitä myös blogiin aina sitä vauhtia kun olen reseptin testannut ja kuvannut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Intialainen dal -kastike

Tee itse "Oivariiniä" vastaavaa rasvalevitettä - edullinen ja terveellinen vaihtoehto