Itsetehty tuorejuustolevite

Nam - tänään tein hieman kokeellista ruoanlaittoa kerrassaan erinomaisin tuloksin. Rakastan herkullisia tuorejuustolevitteitä kuten Philadelphia, Viola ja Creme Bonjour, mutta ne ovat hinnaltaan melko suolaisia. Päätin siis tehdä vastaavaa töhnää oman voimin ja alle puoleen hintaan. Tällä reseptillä saat he
rkullista, varmasti tuoretta ja itse maustettua levitettä leivän päälle laitettavaksi. Valmistus on todella helppoa, mutta se kannattaa ajoittaa ilta-aikaan; tällä tavoin reseptissä vaadittua kahvinsuodatinta ei tarvitse enää ja tuorejuusto saa rauhassa valua yön yli. 

Tarvitset:
  • 1 prk rasvaista kermaviiliä
  • Mausteita - riippuen siitä minkä makuista haluat. Saat hyviä vinkkejä tekemällä yritysvakoilua valmiista kaupan tuotteista ja niiden aineosista.
  • Kahvin suodatinpussin ja suodattimen
Valmistus:
  1. Pese kahvinsuodattimesta kahvijäämät pois
  2. Taittele suodatinpussi ja laita se suodattimeen - laita suodatin johonkin astiaan, joka tulee keräämänä suodattimesta valuvan nesteen. Tähän sopii hyvin esim. korkea pakasterasia.
  3. Laita kermaviili suodattimeen valumaan. Peitä suodatin foliolla.
  4. Anna koko hökötyksen valua jääkaapissa yön yli (eli about 6-10 tuntia) - tavoitteena on siis, että kermaviilistä valuu ylimääräinen neste/hera pois ja jäljelle jää tuorejuustomainen kiinteämpi tahna.
  5. Kaavi valutettu tahna sopivaan pieneen astiaan ja mausta haluamallasi tavalla. Itse käytin seuraavaa mausteseosta: Jauhettua merisuolaa, paprikajauhetta, chiliä, jalopenoa, pakastekuivattua persiljaa ja aivan vähän perusyrttejä. Mausteisiin sain ajatuksen Viola-purkin kyljestä ja suosittelen samanlaista nokkelaa vakoilua muillekkin.
  6. Laitoin sotkun tekeytymään/maustumaan vielä joksikin aikaa.
  7. Tarjoilin hapankorpulla tuoreen paprikan ja persiljan kera - voi elämän kevät, että maistui!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intialainen dal -kastike

Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Papupata - terveellinen ja nopea ruoka