tag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.comments2022-11-05T11:36:28.430+02:00OpiskelijaruokaaUnknownnoreply@blogger.comBlogger143125tag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-45646431198057318112022-06-25T12:50:19.309+03:002022-06-25T12:50:19.309+03:00Ihan huippu resepti, vieläkin tehdään aina kun ei ...Ihan huippu resepti, vieläkin tehdään aina kun ei oo kaapeissa "mitään" vaikka opiskelijaelämä on kaukana menneisyydessä.ccandyhttps://www.blogger.com/profile/03333154307038451040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-22114384218697394232017-05-22T21:45:51.182+03:002017-05-22T21:45:51.182+03:00Hei,
kiitos reseptistä!
Kommenttina huomauttaisi...Hei,<br /><br />kiitos reseptistä!<br /><br />Kommenttina huomauttaisin kuitenkin, että reseptin kumina tarkoittanee varmastikin juustokuminaa eli jeeraa, joka on aivan eri mauste, ja aivan eri makuinen, kuin kotimainen kumina, jota ei Intiassa tunneta tai käytetä. Englannista käännettäessä tulee huomata, että 'cumin' on jeera, ei kumina.Terohttps://www.blogger.com/profile/16318788370469300904noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-50638142419760471602017-01-10T02:40:46.089+02:002017-01-10T02:40:46.089+02:00Sulla on muuten hieno ja upea blogi. Minä olen myö...Sulla on muuten hieno ja upea blogi. Minä olen myös pienituloinen mutten opiskelija vaan eläkeläinen. Minun elämään ja ruuanlaittoon yms voit tutustua minun blogissa sivuilla http://akkapentu.blogspot.fi/Henna Makkonenhttps://www.blogger.com/profile/11140840571173088553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-65713638783766536992016-08-25T10:58:19.096+03:002016-08-25T10:58:19.096+03:00Niin kui monta desiä vehnäjauhoja tohon tarvitaan?...Niin kui monta desiä vehnäjauhoja tohon tarvitaan?m3r1https://www.blogger.com/profile/07464060649499131199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-56481472592413654742016-08-25T10:57:54.597+03:002016-08-25T10:57:54.597+03:00Niin kui monta desiä vehnäjauhoja tohon tarvitaan?...Niin kui monta desiä vehnäjauhoja tohon tarvitaan?m3r1https://www.blogger.com/profile/07464060649499131199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-10467892985305962792016-02-01T02:08:29.051+02:002016-02-01T02:08:29.051+02:00Tuota tuota... Ihan 1,5€ koko helahoito ei kyllä t...Tuota tuota... Ihan 1,5€ koko helahoito ei kyllä takulla valmistu varsiselleri ja porkkanat itsessään maksavat jo tuon verranAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00668606341825456085noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-31511151218099276492015-08-27T20:00:49.473+03:002015-08-27T20:00:49.473+03:00Ruokatarjousten seurantaan on vihdoin kunnollinen ...Ruokatarjousten seurantaan on vihdoin kunnollinen kännykkäsovellus: www.shopbaloo.fi<br /><br />Eikä tarvi onneksi edes rekisteröityä.Mikkola Markohttps://www.blogger.com/profile/09801979008897872291noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-646910751146817452014-12-05T06:01:43.211+02:002014-12-05T06:01:43.211+02:00Plussaa myös se että keitinvedestä saa pakastettua...Plussaa myös se että keitinvedestä saa pakastettua hyvää kasvislientä! :) säilyy kai kuukauden tai pariNokkonenhttps://www.blogger.com/profile/14264592237377449720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-69365987164340324472014-09-28T13:23:20.245+03:002014-09-28T13:23:20.245+03:00Täytyy sanoa, että yllättävän hyvää! Lievästi skep...Täytyy sanoa, että yllättävän hyvää! Lievästi skeptisenä kokeilin ekan kerran, mutta sittemmin oon kehunu monelle tätä loistavaa tapaa tehdä vanhaa kunnon makaronilaatikkoa :) Kiitos reseptistä!Venlahttps://www.blogger.com/profile/07728638389681140644noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-12126508815124294082014-09-10T21:51:29.045+03:002014-09-10T21:51:29.045+03:00Elokuun S-ryhmän yhteishyvässä oli keskiaukeamalla...Elokuun S-ryhmän yhteishyvässä oli keskiaukeamalla todella kätevä sesonkikalenteri. Suosittelen sen katsomista, jos vain jostaan saa vielä käsiinsä!Harriwhttps://www.blogger.com/profile/02468512759470585907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-35164128500114441322014-08-09T21:30:33.955+03:002014-08-09T21:30:33.955+03:00Mitenkäso n käynyt kun luvattujen uusien reseptien...Mitenkäso n käynyt kun luvattujen uusien reseptien sijaan on kulunut melkein vuosi ilman? :OHaasteen heittäjähttps://www.blogger.com/profile/10570870962840735605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-27088032608980517272014-07-21T04:49:44.482+03:002014-07-21T04:49:44.482+03:00Muuten meni hyvin vaan aattelin et teen isomman &q...Muuten meni hyvin vaan aattelin et teen isomman "sämpylän" eli niinku ranskanleivän.... kohos sitte sillain uunissa et tuli enempi jalkapallonkokoinen pyöreä :D.... maultaan ihan toimiva kyllä. <br />warri123456https://www.blogger.com/profile/02131738009523172616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-45729869325754529652014-04-09T18:26:45.536+03:002014-04-09T18:26:45.536+03:00En tiedä miten teet tämän linssikeiton, mutta aina...En tiedä miten teet tämän linssikeiton, mutta ainakin omalla kohdallani linssipadasta tuli aivan kauhean makuinen. MIetin, että saisiko tuosta hieman maukkaamman lisäämällä lihaliemikuution tai jtn tuohon veteen ennen linssien lisäämistä.Jotahttps://www.blogger.com/profile/10590832267793814825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-56627623437273360182014-02-18T03:27:43.513+02:002014-02-18T03:27:43.513+02:00Mulla on nyt projekti 'ei kauppaan kymmenen pä...Mulla on nyt projekti 'ei kauppaan kymmenen päivän ajan, syö vain mitä kaapista löytyy' käynnissä. Mulla ei oo maapähkinävoita, mutta maapähkinöitä on. Toimisko?Saana Ehttps://www.blogger.com/profile/08988786883818975119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-1757401452982673072014-02-06T14:01:28.432+02:002014-02-06T14:01:28.432+02:00Laitoin ainesosat kauppalistaan, pitää kokeilla tä...Laitoin ainesosat kauppalistaan, pitää kokeilla tänään, ehkä ripaus currya mukaan. Kiitos tästä jo etukäteen, ei voi epäonnistua! ;)Villellä on asiaa.https://www.blogger.com/profile/05565259695304625987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-14300620725433003012014-01-21T20:57:43.538+02:002014-01-21T20:57:43.538+02:00Hei, Oletko onnistunut löytämään kasvisliemikuutio...Hei, Oletko onnistunut löytämään kasvisliemikuution jossa ei olisi lisättyä glutamaattia tai hiivauutetta? Sellaisen löytäminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi enkä vielä tänäpäivänäkään ole onnistunut sellaista löytämään! Jos tiedät hyvän niin kerro ihmeessä!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01712865011025050082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-52715779454971406022013-11-26T19:27:39.834+02:002013-11-26T19:27:39.834+02:00Kiitos tästä! MELKEEN nälkäkuoleman partaalla ja 2...Kiitos tästä! MELKEEN nälkäkuoleman partaalla ja 2e tilillä tulin epätoivosesti ettimään täältä jotain ohjetta, mitä voisin valmistaa kaapista haalimista aineksista ja kappas, oli kuin olikin tähän ainekset! Tosin tomaattipyreen korvasin ketsupilla, mut kyl se menetteli myös :) Tosi hyödyllinen blogi!Tiiahttps://www.blogger.com/profile/03850914685956904256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-25491707798820007932013-11-25T11:25:41.298+02:002013-11-25T11:25:41.298+02:00Mistä ihmeen mausteesta olet löytänyt natriumgluta...Mistä ihmeen mausteesta olet löytänyt natriumglutamaattia? Vai puhutko kenties maustekastikkeista? Minä ostan yleensä kaikki mausteet puhtaina, mielummin kokonaisina, ja jauhan ne ja valmistan itse sekoitukset. Eipä ole glutamaatteja,Jarkkohttps://www.blogger.com/profile/07276157076734165902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-11440895697568728772013-11-18T22:22:12.600+02:002013-11-18T22:22:12.600+02:00Laadukas sake taitaa nostaa ruoan hinnan kaksinker...Laadukas sake taitaa nostaa ruoan hinnan kaksinkertaiseksi.<br /><br />Tässäpä halpa opiskelijaruoka, jota olen juuri itse tekemässä, minkä ruoan raaka-ainekustannuksia on varmaan aika vaikea alittaa, varsinkin liha-/kalaruoista puhuttaessa, ja etenkin, jos tapana ei ole varastaa raaka-aineita kaupoista tai ns. dyykata roskiksista syömäkelpoista ruokaa.<br /><br />Kysyin nimittäin viime viikolla K-marketin lihatiskiltä, että mitä he tekevät lohien perkuujätteille - menevätkö ne roskiin. Vastaus oli odotusteni mukaan myönteinen. Tarjouduin ostamaan perkuujätteitä 50 sentillä per kilo. Viikonloppuna oli kaupassa kokonainen kirjolohi tarjouksessa 4,99 € per kilo ja tänään hain 3,5 kiloa ruotoja päineen kaupasta yhteishintaan1,74 €. Olettaisin, että lihaa on perkeissä noin kilon verran, ehkä enemmänkin, ja sitä paitsi perkeistä tulee paras kalaliemi.<br /><br />Lisäksi tietysti tulevat perunat, porkkanat, sipulit ja muut tykötarpeet, mutta eiköhän 4-5 litraa herkullista kalakeittoa valmistu alle viiden euron. Annoksen (300 g) hinnaksi tulee siis jotain 30 senttiä tai allekin.<br /><br />Kysykää siis palvelevalta liha-/kalatiskiltä lohen (muidenkin kalojen) perkuujätteitä.<br /><br />Oma liemeni on juuri jäähtymässä, minkä jälkeen siivilöin liemen, erottelen lihat ja teen joko keiton tai kastikkeen.Jussihttps://www.blogger.com/profile/08296323880013979275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-8796763017271934442013-11-09T14:44:03.139+02:002013-11-09T14:44:03.139+02:00Heippa! Mahtavia kasvisruokia, iso kiitos reseptei...Heippa! Mahtavia kasvisruokia, iso kiitos resepteistä! Mietin monesti, tuleeko syötyä liian yksipuolisesti, mutta nyt kun sai taas uusia ideoita ja vielä opiskelijabudjetilla niin tämän kuun ruoka tuntuu taas houkuttelevalta ja monipuoliselta, ihanaa :) !Heidihttps://www.blogger.com/profile/05024757911544266215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-41372132344883662982013-11-08T19:51:34.019+02:002013-11-08T19:51:34.019+02:00Oli kyllä aika huisin hyvää! :POli kyllä aika huisin hyvää! :PJanitahttps://www.blogger.com/profile/14228826547421768841noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-2198358230628468662013-10-11T22:09:20.211+03:002013-10-11T22:09:20.211+03:00Moikka,
tässä minun versioni pastasta: http://unel...Moikka,<br />tässä minun versioni pastasta: http://uneliasblogi.blogspot.fi/2013/10/toivepostaus-maapahkinavoi-pinaattipasta.html<br /><br />Aikanaan tosi, tosi paljon opiskelijaruokaa kokanneena oli pakko lisätä tähän tuoreita kirsikkatomaatteja, nyt kun niitä raaskii viimein ostaa ;)) Mutta kiitos aivan todella inspiroivasta ohjeesta!Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-30761118455586952912013-09-29T20:01:44.611+03:002013-09-29T20:01:44.611+03:00Moikka Aino! Itse käytän aina vispikermaa käytännö...Moikka Aino! Itse käytän aina vispikermaa käytännössä kaikkeen ruoanlaittoon. Se sopii kylmänä jälkkäreihin ja se kestää hyvin kuumentamista. Vispikerma on myös lähellä "oikeaa" kermaa, koska siitä ei ole otettu mitään pois, toisin kuin vaikkapa "ruokakermassa" joka on lähinnä vettä. Jos haluat kokeilla jotain eksoottisempaa niin osta kookoskermaa, punaista currya ja tuoretta korianteria.. Sitten vaan runsaasti valkosipulia ja chiliä kuullottumaan pannulle, curry sekaan, kanat, kerma ja lopuksi korianteri. On hyvää ;) Lassi Eronenhttps://www.blogger.com/profile/17489087661597533493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-14300749493311915832013-09-29T19:59:09.483+03:002013-09-29T19:59:09.483+03:00Moikka Tomas! Kiitos kommentista - olen kanssasi y...Moikka Tomas! Kiitos kommentista - olen kanssasi yhtä mieltä - reseptejä pitäisi olla paljon enemmän. Laitan joka päivä ruokaa, mutta aina ei ehdi ottamaan annoksesta kuvaa! Mutta huoli pois - laihoja vuosia on edessä vaikka kuinka paljon, joten näitä reseptejä putoilee tänne kyllä hitaan varmasti!Lassi Eronenhttps://www.blogger.com/profile/17489087661597533493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5013181363819887409.post-41577372210407826512013-09-29T19:57:44.576+03:002013-09-29T19:57:44.576+03:00Joo - ne todella kypsyy nopeammin. Muistaakseni va...Joo - ne todella kypsyy nopeammin. Muistaakseni valmistusaika saattoi pudota jopa puoleen. Mutta tää pata maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä eli yön yli levättyään - valmistusaikaa menee siis joka tapauksessa sen 12 tuntia ;)Lassi Eronenhttps://www.blogger.com/profile/17489087661597533493noreply@blogger.com