Herkullinen pinaatti-maapähkinäpasta - valmista alle eurolla

Nyt tulee varsinainen jymyresepti: mielettömän herkullinen ja terveellinen pasta. Kaiken lisäksi lounaan saa alle eurolla, jos vain osaa etsiä oikeat raaka-aineet.

Tämä oli taas yksi näitä nopeita reseptejä. Halusin valmista alle varttitunnissa, mutta en silti halua tinkiä terveellisyydestä. Saatat ihmetellä tuota maapähkinävoita, mutta voin vakuuttaa että tämä resepti on yksi blogin herkullisimmista.

Tarvitset (1 iso annos, tai 2 pienempää):

  • 200 g pakastettua pinaattia (yksi pieni pussi)
  • 1 rkl ruokaöljyä, esim. auringonkukkaöljy
  • 1 iso rkl maapähkinävoita, mielellään rouheaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl kuivattua parmesaanijauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • Mustapippuria, rosepippuria jos löytyy
  • Ripaus merisuolaa
  • Runsaasti yrttimaustetta - Herbs de Provence, tms. sekoitus toimii hienosti
  • Pastaa


Valmistus:
  1. Keitä pasta ja laita se lävikköön valumaan. Huuhtele sama kattila nopeasti ja käytä sitä kastikkeen tekemiseen - näin vältät turhan tiskaamisen.
  2. Heitä kattila liedelle ja laita jäiset pinaatit sulamaan.
  3. Hetken päästä lisää sekaan muut aineet ja anna kiehahtaa.
Hinta:
Itse tein ison annoksen varmasti alle eurolla tai juuri euron pintaan. 

Vinkki:
  • Edullista maapähkinävoita löytyy Lidlistä. Laatu on erinomainen!
  • Lisää valkosipulia makusi mukaan. Itse jätin valkosipulin väliin, koska olin liian laiska kuoriakseni mitään. Lopulta resepti ei sitä edes tarvinnut, sillä lopputulos oli herkullinen.

Kommentit

  1. Olisi kiva kokeilla kaikkea, mutta aina nää "eksoottisemmat" aineet vähän karsii kokeilunhalua. Tyyliin maapähkinävoille ei oikein löydy muuta käyttöä, kun en pidä voileivän päällä... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nukkis! Totta - se on kanssa kurjaa jos joku raaka-aine jää sitten käyttämättä.

      Jos tykkäät snickersistä niin kokeile seuraavaa: Sulata maapähkinävoita ja sotke sekaan vaikka riisimuroja. Laita leivinpaperille jäähtymään ja anna kovettua jääkaapissa. Sitten jonkun ajan päästä kaada sulaa maitosuklaata tankojen päälle ja anna taas kovettua. On muuten hyvää - tosin ei kovinkaan edullista :D

      Poista
    2. Moi! Itse rakastan seuraavanlaista jälkiruokaherkkua: otetaan vaniljajätskiä, maapähkinävoita ja pari banaania. Banaanit viipaloidaan, jätski + maapähkinävoi sekoitetaan keskenään. Tämä jäätelöannos on oma herkkupaheeni. Ja jos budjetti antaa myöten, niin suosittelen kokeilemaan vadelmahillolla!

      Poista
    3. Huh huh - kuulostaa aika jäätävän hyvältä! :D Mulla on tulossa lähipäivinä myös uusi maapähkinävoiresepti, niille jotka ei tykkää siitä normaalisti...

      Poista
  2. Tämä tuli kätevään saumaan, kun kaveri just lahjoitti maapähkinävoinsa, josta ei pitänyt. :D En tehnyt ihan ohjeen mukaan, kun en jaksanut käydä ostamassa esim. soijakastiketta, mutta kätevä ruoka silti! Yllättävän täyttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistojuttu :D Joo se on ihan hullun täyttävää - sitä ei tule ajatelleeksi, mutta maapähkinävoissa on 24% proteiinia, eli se on tosi tuhtia tavaraa! Sitä voi laittaa aina kaikenlaisiin kastikkeisiin, joihin kaipaa vähän lisää paksuutta ja makua - oon itse kokeillut sitä kaikenlaisissa intialaisissa kastikkeissa ja viimeksi myös tomaattisessa curryssä :)

      Poista
  3. Valkosipulin kuoriminen käy kätevästi niin, että painat kokkiveitsen leveällä terällä koko kynnen (kuorineen) litteäksi pöytää vasten. Sen jälkeen kynsi ja kuori ovat helposti eroteltavissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anu! Kiitos paljon hyvästä vinkistä - kokeilen tätä ensi kerralla. Laiskuus ja kuorimisen hitaus ovat monesti estäneet minua käyttämästä lempimaustettani riittävästi, mutta tämä saattaisi olla hyvä ratkaisu!

      Poista
  4. Tosi hyvää tuli! Jaksettiin lisätä valkosipuli, lisäksi sotkettiin sekaan myös pekonia. Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sandra! Joo eikös olekin herkullista! :) Kiva kuulla, että toimii myös pekonin kanssa!

      Poista
  5. Moikka,
    tässä minun versioni pastasta: http://uneliasblogi.blogspot.fi/2013/10/toivepostaus-maapahkinavoi-pinaattipasta.html

    Aikanaan tosi, tosi paljon opiskelijaruokaa kokanneena oli pakko lisätä tähän tuoreita kirsikkatomaatteja, nyt kun niitä raaskii viimein ostaa ;)) Mutta kiitos aivan todella inspiroivasta ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Mulla on nyt projekti 'ei kauppaan kymmenen päivän ajan, syö vain mitä kaapista löytyy' käynnissä. Mulla ei oo maapähkinävoita, mutta maapähkinöitä on. Toimisko?

    VastaaPoista
  7. Ihan huippu resepti, vieläkin tehdään aina kun ei oo kaapeissa "mitään" vaikka opiskelijaelämä on kaukana menneisyydessä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Intialainen dal -kastike

Tee itse "Oivariiniä" vastaavaa rasvalevitettä - edullinen ja terveellinen vaihtoehto