Aurajuusto-kanapasta

Kana on usein tuote, jota löytyy tarjouksesta vähintään yhdestä tai kahdesta lähialueen marketista - kannattaa siis pitää silmällä lehtiä. Itse löysin supertarjouksen, jossa 300 g hunajamarinoitua filesuikaletta myytiin eurolla paketti!

Aurajuusto on monille vedenjakaja, mutta itse rakastuin sinihomejuuston makuun vähän vanhemmalla iällä. Kannattaa siis kokeilla rohkeasti. Tämä resepti ei ole kyllä sieltä terveysintoilijoiden listalta, mutta... joskus on pakko vain nauttia hyvästä ruoasta.





Tarvit
set:
  • 1 pkt kanasuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk ananaspaloja
  • ½ pussia aurajuustomurua
  • 1 prk kermaa
  • Pastaa kahdelle - vaalea pennepasta toimii erinomaisesti
Valmistus:
  1. Kuumenna pannu, lisää ruokalusikallinen öljyä ja ruskista kanasuikalee
  2. Pienennä hieman tehoa ja jatka suikaleiden kypsyttämistä
  3. Lisää joukkoon (valutetut) ananaspalat
  4. Laita pasta kiehumaan
  5. Lisää (vajaa) purkillinen kermaa ja anna hautua kasaan pienellä lämmöllä. Sekoita säännöllisin väliajoin. Kerma keittyy kasaan hyvän tovin, joten kastike saa hautua sillä välin kun pasta keittyy.
  6. Tarjoile aurajuustomurun ja tuoreiden yrttien kanssa.

Kommentit

  1. Tämä on kyllä ehdotonta herkkua meillä! =)
    Tässä linkkiä omaan ruokablogiini, jos sattuu kiinnostaa vilkaista (:
    http://henskis.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. Terve, ja kiitos mielenkiintoisen blogin pitämisestä! Rupesin pari päivää sitten googlettelemaan tylsyyksissäni reseptejä, vaikka olen tällä hetkellä poissa kotoa enkä pääse itse kokkaamaan kuin vasta ensi viikon lopulla. Tämä resepti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jäin vain miettimään tuota aurajuustoa - kuten sanoit, se jakaa mielipiteet, ja itse kuulun valitettavasti siihen ryhmään joka ei kerta kaikkiaan saa ko. mössöä menemään alas. Onko sinulla tullut kokeiltua, onko kastike mistään kotoisin ilman sitä, tai voisiko sen mahdollisesti korvata jollakin muulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Korppu!

      Joo - se on kyllä semmoinen vedenjakaja tuo aurajuusto.

      Kanan valmistaminen on lopulta ihan maustamiskysymys. Jos tästä reseptistä jättää aurajuuston pois, tilalle voisi lisätä vaikka punaista pestoa (josta olen myös tehnyt äskettäin edullisen reseptin). http://halpojaherkkuja.blogspot.ie/2013/07/tee-itse-edullinen-punainen-pestokastike.html

      Poista
  3. Käytetäänkö tässä maustamatonta vai hunajamarinoitua kanaa? ja ruokakermaa vai millaista kermaa? Resepti kuulostaa todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Aino! Itse käytän aina vispikermaa käytännössä kaikkeen ruoanlaittoon. Se sopii kylmänä jälkkäreihin ja se kestää hyvin kuumentamista. Vispikerma on myös lähellä "oikeaa" kermaa, koska siitä ei ole otettu mitään pois, toisin kuin vaikkapa "ruokakermassa" joka on lähinnä vettä. Jos haluat kokeilla jotain eksoottisempaa niin osta kookoskermaa, punaista currya ja tuoretta korianteria.. Sitten vaan runsaasti valkosipulia ja chiliä kuullottumaan pannulle, curry sekaan, kanat, kerma ja lopuksi korianteri. On hyvää ;)

      Poista
  4. Laitoin ainesosat kauppalistaan, pitää kokeilla tänään, ehkä ripaus currya mukaan. Kiitos tästä jo etukäteen, ei voi epäonnistua! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tuoreet täysjyväsämpylät - helppo resepti

Intialainen dal -kastike

Tee itse "Oivariiniä" vastaavaa rasvalevitettä - edullinen ja terveellinen vaihtoehto